Thursday, August 21, 2008

Dangers of Microwave Oven ...

အႏ ၱရာယ္နဲ ့ရင္းျပီး သံုးေနၾကတဲ့ မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဗ္ မီးဖို မ်ား

ကမာၻေပၚရွိ သန္းေပါင္း မ်ားစြာေသာလူေတြဟာ သက္ေတာင့္သက္သာျဖစ္ဖို ့နဲ ့ အခ်ိန္ကိုေခၽြတာဖို ့ မိမိ က်န္းမာေရး ထိခိုက္ႏုိင္မႈကို ဥေပကၡာျပဳ ေနၾကပါတယ္။ Microwave oven အတြက္ low-density microwave energy ရဲ ့သဘာ၀ ကို စတင္ ေဖာ္ထုတ္ ႏုိင္ခဲ့ပံု ေလးကိုလည္း ရႈစားၾကည့္ပါဦး။ ၁၉၄၆ မွာ Dr. Percy Spencer ဟာ ေရဒါဆိုင္ရာ သုေတသန တစ္ခုကို လုပ္ေနခဲ့တာ ပါ။ သူဟာ Magnetron လို ့ေခၚတဲ့ vacuum tube ေလးကို စမ္းသပ္ေနစဥ္မွာ သူ ့အိတ္ကပ္ထဲက candy ေခ်ာင္းေလး အရည္ ေပ်ာ္သြားတာကို စတင္ သတိထားမိပါတယ္။ အဆိုပါ tube အနားကို ေပါက္ေပါက္ ေျပာင္းေတြ ထားၾကည့္ေတာ့ ေပါက္ထြက္ျပန္ ့က်ဲကုန္တာကို ေတြ ့လိုက္ရတယ္။ ဒါနဲ ့ tube အနားကို ၾကက္ဥ တစ္လံုး ထားၾကည့္လိုက္တယ္။ ၾကက္ဥဟာလည္း တစ္ျဖည္းျဖည္း ပူလာျပီး ေပါက္ထြက္ သြားခဲ့ပါတယ္။ ဒီလိုနဲ ့ အျခားေသာ အစားအစာမ်ားကို အလြယ္တကူ ခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္ေအာင္ Microwave oven ေတြကို စတင္ တီထြင္ခဲ့တာပါ။



ဒီ electromagnetic waves ေတြဟာ ဦးေႏွာက္မွာရွိတဲ့ ပီက်ဴထရီဂလင္း၊ မ်က္လံုး၊ ေ၀ွးေစ့၊ ေသြးဆဲလ္ေတြကို အဓိက အႏ ၱရာယ္ ေပးပါတယ္။ Oven ေတြမွာ အဆိုပါ waves ေတြမထြက္ေအာင္ ဒီဇိုင္းေရးဆြဲ ထုတ္လုပ္ ထားတယ္လို ့ေတာ့ ဆိုပါတယ္။ သို ့ေသာ္လည္း က်န္းမာေရးကို ျခိမ္းေျခာက္မႈေတြက ေလ်ာ့နည္းမသြားပါဘူး။ ဂ်ာမနီ Humbolt Universitat zu Berlin က ျပဳလုပ္ခဲ့တဲ ့ သုေသတနနဲ ့ ရုရွား ေရဒီယို တက္ခ္ေနာ္ေလာ္ဂ်ီ တကၠသုိလ္မ်ား ပူးေပါင္း ျပဳလုပ္ခဲ့တဲ့ သုေတသန ေတြက မက္ခရုိေ၀့ဖ္ သံုး အစားအစာ မ်ားရဲ႕ကင္ဆာ ေရာဂါျဖစ္ေစႏုိင္မႈ၊ အစားအစာ အရည္အေသြး ေလ်ာ့က်ေစမႈ (အာဟာရ ဓါတ္မ်ား ဆံုးရႈံးမႈ)၊ မိုက္ခရုိေ၀့ဖ္ စြမ္းအင္ စိမ့္ထြက္မႈ ဆိုးက်ိဳး မ်ားနဲ႕ ပက္သက္ျပီး သက္ေသ အခ်က္အလက္ မ်ားစြာ တင္ျပ ႏုိင္ခဲ့ပါတယ္။

အဆိုပါ သုေတသနမ်ား အရ ေပၚေပါက္လာတဲ ့ မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္ သံုးစြဲမႈကို စြန္ ့လႊတ္သင့္ေသာ အေၾကာင္းအရာ ေတြကေတာ့ ...

- မုိက္ခရုိေ၀့ဖ္ကို ကာလရွည္ၾကာ စြဲစြဲျမဲျမဲ သံုးစြဲသူေတြမွာ ဦးေႏွာက္တြင္း လ်ွပ္စီးမႈ ထိခိုက္ ပ်က္ယြင္း ျခင္း
- မိုက္ခရုိေ၀့ဖ္ သံုး အစားအစာမ်ားတြင္ ေပၚေပါက္လာေသာ အမ်ိဳး အမည္မသိ ေဘးထြက္ ပစၥည္း မ်ားကို ကုိယ္ခႏၶာမွ မေခ်ဖ်က္ ႏုိင္ျခင္း
- မေခ်ဖ်က္ ႏုိင္ေသာ ေဘးထြက္ ပစၥည္းမ်ား၏ မေကာင္းေသာ အာနိသင္မ်ား ကိုယ္ခႏၶာတြင္ က်န္ရွိ ေနျခင္း
- အဆိုပါ အစားအစာမ်ားကို ေရရွည္ စားသံုးမႈေၾကာင့္ က်ား/မ ေဟာ္မုန္းမ်ား ထုတ္လုပ္မႈ ေျပာင္းလဲ ႏုိင္ျခင္း
- ဗီတာမင္၊ သတၱဳဓါတ္၊ အာဟာရဓါတ္မ်ား ေလ်ာ့နည္း သြားျခင္း
- အသီးအရြက္ မ်ားတြင္ ပါရွိေသာ သတၱဳဓါတ္မ်ားမွ ကင္ဆာ ျဖစ္ေစေသာ free radicals မ်ား အျဖစ္ ေျပာင္းလဲ သြားျခင္း
- အစာအိမ္ႏွင့္ အူလမ္းေၾကာင္း ကင္ဆာမ်ား ျဖစ္ေစျခင္း (အေမရိကမွာ အူမႀကီး ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈ တိုးလာေစတဲ့ အေၾကာင္း အရာေတြ ထဲက တစ္ခုလို ့ ဆိုၾက ပါတယ္)
- ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား ေသြးထဲ ေရာက္ရွိမႈကို ပုိမို မ်ားျပား ေစျခင္း
- ျပန္ရည္က်ိတ္ ႏွင့္ ေသြးအတြင္း ေျပာင္းလဲမႈမ်ား ေၾကာင့္ ကိုယ္ခႏၶာ ခုခံအား စနစ္ ခ်ိဳ႕တဲ့ အားနည္း ျခင္း
- မွတ္ဉာဏ္နဲ ့အာရုံစူးစိုက္မႈမ်ားကို ေလ်ာ့က်ေစျခင္း
တို ့ျဖစ္ပါတယ္။

ဒါ့အျပင္ မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္နဲ ့ပက္သက္လို ့ အလုပ္ရႈပ္လွပါတယ္ဆိုတဲ့ ႏို ့ဘူးတုိက္ေမေမမ်ား အထူးသတိထားစရာ တစ္ခ်က္ရွိပါေသးတယ္။ အခ်ိန္မရွိလို ့ဆိုျပီး ကေလးႏုိ ့ဘူးကို မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္ထဲ သြား မထည့္လိုက္ ပါနဲ ့။ ႏို႕ဘူး မွာ ေအးပံု ေပါက္ေန ေသာ္လည္း အတြင္းရွိ ႏို႕မ်ား ပူ ေနလို ့ ကေလးရဲ ့ပါးစပ္နဲ ့လည္ေခ်ာင္း အပူေလာင္ သြားတတ္ ပါတယ္။ ႏုိ ့မွာ ပါ၀င္တဲ့ အခ်ိဳ ့အမိုင္ႏို အက္စစ္ (အသားဓါတ္) ေတြဟာ အသြင္ ေျပာင္း သြားျပီး ကေလးရဲ ့ အာရုံေၾကာနဲ ့ ေက်ာက္ကပ္ ေတြကို ထိခိုက္ ေစႏုိင္ပါေသးတယ္။

၁၉၉၁ က အေမရိကန္၊ ေအာ့ကလာ ဟုိးမား ေဆးရုံ တစ္ခုမွာ မုိက္ခရုိေ၀့ဖ္နဲ ့အပူေပးထားတဲ့ ေသြးကို သြင္းေပးလုိက္လို ့ သာမန္ ေသြးသြင္းမႈ ေလးမွ လူနာတစ္ဦး အသက္ ဆံုးရႈံး ခဲ့ဖူး ပါတယ္။ မိုက္ခရို ေ၀့ဖ္ ေၾကာင့္ ေသြး အတြင္း ပစၥည္းမ်ားကို ေျပာင္းလဲ ေစခဲ့ ပံုပါပဲ။

၂၁ ရာစု လူသားမ်ားကေတာ့ ထိုသို ့ ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳး မ်ားလွေသာ မိုက္ခရုိေ၀့ဖ္မ်ားကို မက္မက္ေမာေမာ သံုးစြဲေနၾကပါတယ္။ အခ်ိန္ကုန္လည္း သက္သာပါတယ္။ လူလည္း သက္သာလွပါတယ္။ အရသာလည္း ထူးကဲလွပါတယ္။ ပူပူ ေႏြးေႏြး ေလးေတြ လည္း စားရ ပါတယ္။

- အခ်ိန္ကုန္ သက္သာ ေသာ္လည္း မိမိလူ ့သက္တမ္းကုိ ထိခိုက္ ေစေၾကာင္း …
- လူသက္သာေသာ္လည္း မျမင္ႏုိင္ေသာ ထိခိုက္မႈမ်ား ကိုယ္ခႏၶာတြင္း ျဖစ္ပြား ေနေၾကာင္း …
- အရသာထူးလွေသာ္လည္း အာဟာရ ဓါတ္မ်ား ခ်ိဳ ့တဲ့ေနေၾကာင္း …
- ပူပူ ေႏြးေႏြးေလးရဲ ့ေနာက္ကြယ္မွာ ကင္ဆာ ျဖစ္ေစသည့္ ဓါတ္ပစၥည္း ပါ၀င္ ေနႏိုင္ေၾကာင္း ကိုေတာ့ျဖင့္ … … … …


ကိုးကား
http://www.mercola.com/article/microwave/hazards.htm
http://www.gallawa.com/microtech/history.html
http://www.manbir-online.com/htm3/new.42.htm


Related Posts :



2 comments:

Nge Naing said...

ဒီပို႔စ္ေလးအတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ ကၽြန္မက ဟင္းသီးဟင္းရြက္အပါအ၀င္ ျပဳတ္စားလို႔ရတဲ့ စားစရာေတြကို ျပဳတ္ရမည့္အစား ဘယ္ေတာ့မွ မျပဳတ္စားပဲ မုိင္ခရိုေ၀့နဲ႔ ေပါင္းၿပီးစားတာမ်ားတယ္။ ဒီအတိုင္းဆို ဆင္ျခင္ရေတာ့မယ္ ။ ဒီလို အႏၱရယ္ရွိတာေသခ်ာရင္ WHO အေနနဲ႔ သုေတသနေတြ အျမန္ဆံုး ဆက္လုပ္ၿပီး အတည္ျပဳေၾကညာသင့္ပါတယ္။

wynn.sun said...

ဟုတ္ပါတယ္.. လက္ရွိအေနနဲ ့ေတာ့ မိုက္ခရုိေ၀့ဖ္နဲ ့ဆိုင္တဲ့ သုေသတနေတြကို ရုရွား၊ ဂ်ာမနီ၊ ဆြစ္၊ အေမရိကန္ႏိုင္ငံေတြမွာ အဓိကလုပ္ကုိင္ေနၾကပါတယ္။ ရုရွားမွာေတာ့ ၁၉၇၆မွာ တစ္ၾကိမ္ မိုက္ခရုိေ၀့ဖ္ေတြကို ဘန္းဘူးတယ္လို ့ သိရပါတယ္။ အခုေတာ့ သံုးေနၾကတယ္။ ဘာေၾကာင့္ ျပန္သံုးေနမွန္းေတာ့ မသိပါဘူး။ လံုေလာက္တဲ့ သုေတသနရလဒ္ေတြ လိုအပ္ေနေသးတယ္ ထင္ပါတယ္။ ဆက္လက္ေလ့လာႏိုင္ေအာင္ လင့္ေလးေတြ ထပ္ေပးထားပါတယ္။
http://www.relfe.com/microwave.html
http://www.gallawa.com/microtech/Ch3.html
http://www.cam.net.uk/home/aaa315/healing/microwaves.htm