tag:blogger.com,1999:blog-6573912305380013381.post8126395675539394826..comments2023-10-26T14:55:46.887+06:30Comments on Public Health in Myanmar: When you eat recklessly, ...Ye-Monhttp://www.blogger.com/profile/12750599826680445055noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6573912305380013381.post-15220552921520797232008-08-21T06:55:00.000+06:302008-08-21T06:55:00.000+06:30စားစရာေတြကို အစိမ္းစားတာက ခ်က္ၿပီးစားတာထက္ နဂိုရွိ...စားစရာေတြကို အစိမ္းစားတာက ခ်က္ၿပီးစားတာထက္ နဂိုရွိေနတဲ့ အဟာရေတြကို ပိုၿပီး ထိန္းသိမ္းထားႏိုင္တယ္လို႔ ေလ့လာသိရွိရပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မသက္ဇင္ ေျပာတဲ့ ဂ်ပန္ေတြ အသားစိမ္းငါးစိမ္းလို႔ ပိုအဟာရရွိၿပီး ကိုယ္ကာယ က်န္းမာသန္စြမ္းတာ ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ အသီးႏွံ၊ ငါးနဲ႔ အမဲသားေတြမွာ အတြင္းမွာ ေရာဂါပိုးမရွိပဲ အျပင္မွာ ကပ္ေနႏိုင္တဲ့ ေရာဂါပိုးေတြကို ေရနဲ႔စင္ေအာင္ အေသအခ်ာ ေဆးၿပီးစားမွစားရင္ အႏၱရယ္ကင္းႏိုင္ပါတယ္။ ႏြားနဲ႔ ငါးမွလြဲၿပီး က်န္တဲ့ ေက်ာရိုးရွိသတၱ၀ါအမ်ားစု (လူအပါအ၀င္) ရဲ့ အသားထဲမွာ ဘတ္တီးရီးယားနဲ႔ တျခားေရာဂါပိုးေတြ ရွိေနလို႔ ဂ်ပန္ေတြ အသားစိမ္းစားတယ္ဆိုတဲ့ေနရာမွာလည္း အမဲသားနဲ႔ ငါးပဲ ျဖစ္ပါလိမ့္မယ္။ က်န္တဲ့ ၾကက္သား၊ ၀က္သားေတြအပါအ၀င္ တျခားအသားေတြကို အစိမ္းစားမယ္ဆိုရင္ မြန္းသက္ပန္တင္ျပတဲ့ အေရျပားအျပင္ တျခားခႏၶာကိုယ္ အစိတ္အပိုင္းေတြအတြက္လည္း အႏၱရယ္သိပ္မ်ားၿပီး ကူးစက္ေရာဂါေတြ ရႏိုင္ပါတယ္။ အမဲသားနဲ႔ငါးကို အစိမ္းစားတာ ဂ်ပန္မွမဟုတ္ဘူး ျမန္မာေတြ ထိုင္းေတြလည္း စင္းၿပီးသံပုရာရည္ ေရွာက္ရြက္၊ ခရုပ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္စိမ္းေတြနဲ႔ သုပ္စားၾကတာ ႀကိဳက္တဲ့သူေတြေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္ပါတယ္။ ကၽြန္မရဲ့ ဒီမွတ္ခ်က္က မသက္ဇင္ေမးခြန္းအတြက္ တစံုတရာ အေထာက္အကူျပဳလိမ့္မယ္လို႔ ယူဆတယ္။ လိုတဲ့အခ်က္ေတြအတြက္ ပို႔စ္တင္တဲ့ မြန္းသက္ပန္ကိုယ္တိုင္ ထပ္ျဖည့္လိမ့္မယ္ ထင္တယ္။Nge Nainghttps://www.blogger.com/profile/16228085635463408835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6573912305380013381.post-36000308204334072472008-08-19T09:03:00.000+06:302008-08-19T09:03:00.000+06:30အစ္မ(ဆရာမ)စာဖတ္ပရိသတ္တစ္ေယာက္အေနနဲ႔ႏွစ္သက္စြာဖတ္႐ႈ...အစ္မ(ဆရာမ)<BR/>စာဖတ္ပရိသတ္တစ္ေယာက္အေနနဲ႔<BR/>ႏွစ္သက္စြာဖတ္႐ႈသြားပါတယ္။<BR/>ဗဟုသုတမ်ား တုိးပြားရတဲ့အတြက္<BR/>ေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္၊ အက်ိဳးျပဳပုိ႔စ္မ်ား ဆက္လက္ေရးသားႏုိင္ပါေစ<BR/>ေလးစားလ်က္<BR/>ဝင္းေဇာ္<BR/>www.mewin.f1.ccWelcomehttps://www.blogger.com/profile/14743483275791736808noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6573912305380013381.post-28939509300389965512008-08-14T21:47:00.000+06:302008-08-14T21:47:00.000+06:30မပန္ေရးထားတာေလးကို ေမးပါရေစ ႕ ႕ ႕ဂ်ပန္လူမ်ိဳးေတ...မပန္ေရးထားတာေလးကို ေမးပါရေစ ႕ ႕ ႕<BR/>ဂ်ပန္လူမ်ိဳးေတြကေတာ့ ဆာရွိမိ ဆိုတဲ့ ငါးစိမ္းေတြနဲ့<BR/>ယာခိနိခု လို ့ေခၚတဲ့ အမဲသားကိုကိုစားၾကတယ္ေနာ္။ <BR/>ဒုတိယကမၻာစစ္မွာျမန္မာျပည္ထဲကို ဂ်ပန္စစ္<BR/>သားေတြ၀င္လာေတာ့ ဂ်ပန္ငပုလို ့ေခၚခံရတယ္တဲ့။ ဂ်ပန္<BR/>စစ္ရွူံးၿပီးေနာက္ပိုင္း အဟာရျပည့္ေစဖို ့အစားအေသာက္<BR/>္ေတြကိုက်က္ေအာင္မခ်က္ပဲ အထူးသျဖင့္ငါးစိမ္းေတြကို<BR/>စားလာၾကတယ္။ ယာခိနိခု လို ့ေခၚတဲ့အမဲသားကိုက်က္<BR/>ေအာင္မကင္ပဲစားၾကတယ္။ဟင္းရြက္စိမ္းေတြစားၾက<BR/>တယ္။<BR/>ယခုေခတ္မ်ိဳးဆက္သစ္ဂ်ပန္လူငယ္ ေတြကေတာ့အရပ္၆ေပေက်ာ္ေတြျဖစ္ေနၾကလို ့ေပလြန္ဂ်ပန္လို ့ေခၚေနၾကၿပီ။<BR/>ဒီလိုဆိုရင္ ေဆးပညာအေနနဲ့ဘယ္လိုသံုးသပ္မလဲမသက္ဇင္https://www.blogger.com/profile/17366546359010762758noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6573912305380013381.post-3791629876787708802008-08-13T21:09:00.000+06:302008-08-13T21:09:00.000+06:30I believe you are doing very well. What I know is ...I believe you are doing very well. What I know is only respiratory medicine ...., ABG, Bipap, cpap....Steve Evergreenhttps://www.blogger.com/profile/08331229139963110304noreply@blogger.com